15 Nisan 2009 Çarşamba

Taze Soğanlı Tavuk Aşı

Neredeyse bir aydır aperatif niteliğindeki pasta, börek, çörek, kurabiyeden sonra artık insanın canı feci halde, şöyle ekmeği iki-üç kere bandırabileceği sulu yemek çekiyor. Hem bir soğan-sarımsak fanatiği, hem de et sever olarak da, gözüm sulu yemeklerden işte bu yemeği seçti. Öyle hemen burun bükmeyin, yapımı kolay, lezzeti yerinde, hem etli, hem sebzeli harika bir yemek oluyor, tavsiye ederim.

Malzemeler:

- 1 demet taze soğan
- 500 gr. diyet göğüs tavuk eti
- 1 kahve fincanı pirinç
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 su bardağı su
- tuz, karabiber

Yapılışı: Taze soğanlar iyice yıkandıktan sonra yeşil kısımları da dahil olmak üzere çok küçük olmayacak şekilde (yaklaşık 1,5-2 cm.) doğranır. Doğranan yeşil soğanlar, sıvı yağ ile beraber tencereye alınarak soğanlar hafif pörsüyene dek kavrulur. Üzerine salça ilave edildikten sonra, salça yemekle tamamen kaynaşıncaya kadar bir müddet daha kavrulur. Tavuk eti yıkandıktan sonra küçük kuşbaşı şeklinde kesilir ve tencereye katılır. Karışım 3-4 dakika kadar tavuk etleriyle çevrildikten sonra üzerine su ve yıkanmış pirinç ilave edilerek kısık ateşte pişirilir. Pişmeye yakın tuz ve karabiber ilave edilerek ocağın altı kapatılır, ekmekle suyuna bandıra bandıra yenir. Afiyet olsun...

17 yorum:

Seda dedi ki...

çok güzel görünüyor aynı zamandada hafif olduğunu düşünüyorum denemek lazım:)))ellerine sağlık,sevgiler....

neslihan dedi ki...

ellerine sağlık canım,deneyeceğim,çok leziz görünüyor yemeğin.sevgilerimle...

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Canım eminim tadı harika olmuştur, malzemelerinden ve ballandıra ballandıra anlatımından bu anlaşılıyor :) Canım çekti yani...
Ellerine sağlık :)
Sevgiler

sarımutfak dedi ki...

güzel görünüyor sabah sabah cnm çekti doğrusu
ellerine sağlık

üç böcek bir çiçek dedi ki...

güzel ellerden çıkan güzel lezzetler ellerine sağlık canım afiyetler olsun sevgiler

zerrin - misss dedi ki...

işte o fanatiklerden biri de benim.

sarımsak, soğan olmazsa sanırım yaşayamam :)
ama bandırılacak ekmek beyaz ekmek olsun. suyu sünger gibin çeksin olurmu? :)

öperim limonlu kekim ..

sıcacık sevgiler.

derya dedi ki...

Canımmm harika olmuş ellerine sağlık çok şık ve leziz.Denemem lazım kocaman öptüm...

pelin'ce dedi ki...

Neval al benden de o kadar,içim bayıldı tatlıdan:)
Ellerine sğlık.

Not: Benim çikolatlarımda yumuşadı.Sanırım bunun sırrı çok iyi marka çikolata kullanmakta.
Fermo,kahve dünyası,Bind bu işte çok iyi. Ben de uzun zamandır almadım aslında.Marketten aldıklarımızla ancak bu kadar oluyor tabii :)

Öpüyorum...

HÜLYA dedi ki...

ÇOK GZÜEL ÇOOOK...

ELELRİNE SAĞLIK CANIM

mujdenin denemeleri dedi ki...

Çok farklı olmuştur eminim taze soğanla.Ellerine sağlık canım.Afiyetle yiyin.
Sevgiler...

sevil dedi ki...

hımmm nefis olmuş ellerine saglık canım..

şehnaz dedi ki...

canım ellerine sağlık.çok hafif ve leziz görünüyor.kekcafe

üç böcek bir çiçek dedi ki...

cnmm ödülün varr alırmısın

cecil dedi ki...

ellerinize sağlık limonlu kek
bende aynı şekide ama bol kurusoğanlı yapıyordum çok güzel oluyor . bunu deneyeceğim..
ya bide şey çok basit ve değişik bir tarif aldım size versem ..?burda görmeyi çok isterim.. ve eminim sunumunuz harika olur..?

Limonlu Kek dedi ki...

Sevgili Cecil tarifini görmeyi çok isterim, arzu edersen sol üst köşedeki mail adresime gönderebilirsin. Güzel düşüncelerin için çok teşekkür ederim, sevgiler...

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Taze soğana bayılırım, bu yemekte de bolca var.. Ellerine sağlık Limonlu Kekim..

nilay dedi ki...

Eminim çok güzel olmuştur. Ellerine sağlık arkadaşım
Sevgiler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...