9 Kasım 2009 Pazartesi

Patlıcan Tavası

Patlıcan tavası, neredeyse 1 aydır arşivimde bekleyen bir tarifti. Ana malzeme olan patlıcan, çarşı-pazar tezgahlarından çekilmeden ben de son bir gayret tarifi yayınlayayım dedim. Tarifin çıkış noktası da Sevgili Ömür. Bir konuşma esnasında "Haydi bana kahvaltıya gelin de, size patlıcan tavası yapayım" deyince nasıl oluyormuş şu patlıcan tavası deyip tarifi almış, daha o akşam aklıma düştüğü için de hemen yapmıştım. (Canım benim sen benim tarifi yazdığıma bakma, sen yine kahvaltıya bizlere yapabilirsin:)

Malzemeler:

- 3 adet orta boy patlıcan
- bir küçük kase mısır unu
- tuz, karabiber
- kızartmak için sıvıyağ
 
Yapılışı: Patlıcanlar, alaca soyularak uzunlamasına ince-uzun dilimler halinde kesilir. Acısının çıkması için yarım saat kadar tuzlu suda bekletilir. Sonrasında iyice yıkanan patlıcanlar bir tencereye alınır. Üzerini geçecek kadar tuzlu su ilave edilerek patlıcanlar biraz yumuşayana dek haşlanır. Haşlanan patlıcanlar çok ezilmeden elle hafif sıkılarak fazla suyu alınır. Yayvan bir tabağa mısır unu dökülerek karabiberle karıştırılır ve patlıcanlar mısır ununa bulanarak teflon tavada arkalı-önlü kızartılır. Görüntü açısından hamsi tavaya çok benzeyen bu lezzeti isterseniz sarımsaklı yoğurtla veya benim yaptığım gibi üzerine sadece sarımsak rendeleyerek yiyebilirsiniz.

18 yorum:

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Hiç duymamıştım patlıcan tavayı Limonlu Kekim, arkadaşının da senin de ellerinize sağlık.. Dediğin gibi, görünüş olarak hamsi tavayı andırıyor..

ceyt dedi ki...

çok değişik bir tarif.ellerine sağlık canım.
kocaman sevgiler..

pelince dedi ki...

Neval bende ilk kez gördüm,ne değişik bir tarifmiş,denemek lazım... patlıcanı severim çünkü :)
ellerine sağlık...

Sevgiler..

mutfaktakizaman dedi ki...

cok degisikmis gercekten ya ellerine saglik canim patlicanin herturlusunu cok severim eminim bunuda sevecegim;))

sevgiler

Ilker Erdem dedi ki...

Merhaba, ilk defa goruyorum bu tarifi. Bir patlican sever olarak denemek isterim. Sevgiler

Unknown dedi ki...

Canım Karadeniz yöresinin baş lezze
tidir ellerine sağlık.Ben nedense
epeyidir ihmal ettim bu güzel lezze
ti mutlu haftalar öpüyorum...

İNCİ dedi ki...

Patlıcanın herşeyini çok severim.Buda enfes bir tat, eline sağlık nefis gözüküyorlar:)

birsence dedi ki...

çok sevdiğim bir lezzettir..ellerine sağlık nevalciğim...

Mimosa Café dedi ki...

orjinal bir patlıcan tarifi olmuş. patlıcanın her haline bayılırım. bunu da mutlaka denemek isterim. sevgiler.

Lezzet Treni dedi ki...

Benin daha önceden duyup ama nedense hic denemedigim bir tarif.Bende patlicani cok severim ,en kisa zamanda deneyecegim...
Ellerinize saglik,sevgiler....

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Canım arkadaşım, benim de yapmak istediğim bir türlü yapamadığım bir tarif. Ellerine yüreğine sağlık.
Gülümseyen yüzünü çok özledim. Çook kocaman sevgiler...

Gökce dedi ki...

patlıcanın her hali süper zaten.eminim bu da çok lezzetli olmuştur. ellerine sağlık

Pembe Tatlar dedi ki...

Çok değişikmiş ellerine sağlık canım...

gülay dedi ki...

canım ellerine sağlık.. ben biliyorum bu lezzeti annem yapar:)
fotoğraf ta ayrıca çok hoşuma gitti..

sevgiler...

Unknown dedi ki...

Hiç duymadığım bir tarif. Bak şimdi benimde aklıma düşürdün patlıcan tavasını.

Betül KAVAL dedi ki...

benimde en sevdiğim tattır bu . ellerine sağlık canım..

sevgiler

Unknown dedi ki...

patlıcan tavası deyince sulu bir yemek beklemiştim.ama bu harika birşeye benziyor.ellerine saglık.

Petek dedi ki...

Bu şekilde bir çok sebze yapılabiliyor...

Örnek taze fasulyeyi haşlayıp mısır ununa bulayıp kızartmak veya kaldirik denilen tahminim karadenize has bir sebzeyi de aynı şekilde yapmak. Süper bir lezzet oluyor bunlar.

Ne denedim ne de duydum ama belki bu tarifi kabak veya pırasa vs gibi benzer sebzelerdede aynı şekilde uygulandığında eminim güzel birşey çıkacaktır.

Yarın sanırm ilk işim patlıcan tava yapmak olucak :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...