Patlıcan tavası, neredeyse 1 aydır arşivimde bekleyen bir tarifti. Ana malzeme olan patlıcan, çarşı-pazar tezgahlarından çekilmeden ben de son bir gayret tarifi yayınlayayım dedim. Tarifin çıkış noktası da Sevgili Ömür. Bir konuşma esnasında "Haydi bana kahvaltıya gelin de, size patlıcan tavası yapayım" deyince nasıl oluyormuş şu patlıcan tavası deyip tarifi almış, daha o akşam aklıma düştüğü için de hemen yapmıştım. (Canım benim sen benim tarifi yazdığıma bakma, sen yine kahvaltıya bizlere yapabilirsin:)
Malzemeler:
- 3 adet orta boy patlıcan
- bir küçük kase mısır unu
- tuz, karabiber
- kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı: Patlıcanlar, alaca soyularak uzunlamasına ince-uzun dilimler halinde kesilir. Acısının çıkması için yarım saat kadar tuzlu suda bekletilir. Sonrasında iyice yıkanan patlıcanlar bir tencereye alınır. Üzerini geçecek kadar tuzlu su ilave edilerek patlıcanlar biraz yumuşayana dek haşlanır. Haşlanan patlıcanlar çok ezilmeden elle hafif sıkılarak fazla suyu alınır. Yayvan bir tabağa mısır unu dökülerek karabiberle karıştırılır ve patlıcanlar mısır ununa bulanarak teflon tavada arkalı-önlü kızartılır. Görüntü açısından hamsi tavaya çok benzeyen bu lezzeti isterseniz sarımsaklı yoğurtla veya benim yaptığım gibi üzerine sadece sarımsak rendeleyerek yiyebilirsiniz.
18 yorum:
Hiç duymamıştım patlıcan tavayı Limonlu Kekim, arkadaşının da senin de ellerinize sağlık.. Dediğin gibi, görünüş olarak hamsi tavayı andırıyor..
çok değişik bir tarif.ellerine sağlık canım.
kocaman sevgiler..
Neval bende ilk kez gördüm,ne değişik bir tarifmiş,denemek lazım... patlıcanı severim çünkü :)
ellerine sağlık...
Sevgiler..
cok degisikmis gercekten ya ellerine saglik canim patlicanin herturlusunu cok severim eminim bunuda sevecegim;))
sevgiler
Merhaba, ilk defa goruyorum bu tarifi. Bir patlican sever olarak denemek isterim. Sevgiler
Canım Karadeniz yöresinin baş lezze
tidir ellerine sağlık.Ben nedense
epeyidir ihmal ettim bu güzel lezze
ti mutlu haftalar öpüyorum...
Patlıcanın herşeyini çok severim.Buda enfes bir tat, eline sağlık nefis gözüküyorlar:)
çok sevdiğim bir lezzettir..ellerine sağlık nevalciğim...
orjinal bir patlıcan tarifi olmuş. patlıcanın her haline bayılırım. bunu da mutlaka denemek isterim. sevgiler.
Benin daha önceden duyup ama nedense hic denemedigim bir tarif.Bende patlicani cok severim ,en kisa zamanda deneyecegim...
Ellerinize saglik,sevgiler....
Canım arkadaşım, benim de yapmak istediğim bir türlü yapamadığım bir tarif. Ellerine yüreğine sağlık.
Gülümseyen yüzünü çok özledim. Çook kocaman sevgiler...
patlıcanın her hali süper zaten.eminim bu da çok lezzetli olmuştur. ellerine sağlık
Çok değişikmiş ellerine sağlık canım...
canım ellerine sağlık.. ben biliyorum bu lezzeti annem yapar:)
fotoğraf ta ayrıca çok hoşuma gitti..
sevgiler...
Hiç duymadığım bir tarif. Bak şimdi benimde aklıma düşürdün patlıcan tavasını.
benimde en sevdiğim tattır bu . ellerine sağlık canım..
sevgiler
patlıcan tavası deyince sulu bir yemek beklemiştim.ama bu harika birşeye benziyor.ellerine saglık.
Bu şekilde bir çok sebze yapılabiliyor...
Örnek taze fasulyeyi haşlayıp mısır ununa bulayıp kızartmak veya kaldirik denilen tahminim karadenize has bir sebzeyi de aynı şekilde yapmak. Süper bir lezzet oluyor bunlar.
Ne denedim ne de duydum ama belki bu tarifi kabak veya pırasa vs gibi benzer sebzelerdede aynı şekilde uygulandığında eminim güzel birşey çıkacaktır.
Yarın sanırm ilk işim patlıcan tava yapmak olucak :D
Yorum Gönder