14 Mayıs 2010 Cuma

İglo ile Hobimle Mutluyum Kursu

Aslında bu başlığın altına başka hiçbir şey yazmaya da gerek yok değil mi :) ? İglo vardı, yemek pişirme hobim vardı ve gerçekten de mutluluk veren, aklıma geldikçe beni gülümseten bir kurs vardı, fazla söze ne hacet... Daha önceki kurs fotoğraflarına bakıp bakıp "Ah ben de orada olabilseydim" dileklerimi gerçekleştiren tatlı dilli, güleryüzlü Sevgili Tijen'e ve sponsor firma İglo'ya çok teşekkür ediyorum. Daha önce tanışmadığım, bu kurs sayesinde yollarımızın kesiştiği Sevgili İnci ve Sevgili Tümay'ı da bu vesile ile tanımaktan çok mutluyum.

Her türlü sorularımıza sabırla cevap veren, yemek tariflerinin arasına çeşit çeşit soslar, pratik bilgiler, süsleme teknikleri sıkıştıran Sevgili Şefimiz Cengiz Kına ve bir dediğimiz iki etmeyen yardımcı şefimiz Oğuz Yılmaz büyük bir alkışı hakediyor. Arasıra liseliler gibi kendi aramızda koyu sohbetlere dalıp, yemeği unuttuğumuzda, şefimiz kendi kendine yemeği pişirdiğinde ve neredeyse gecenin 11'inde mekandan ayrıldığımızda bile Cengiz Bey hiçbir şey demedi :)

Gecenin kraliçesi karidesti, neredeyse herşeyin içerisine girdi. Pişerken nasıl kokular geldi anlatamam, nefisti, sanırım tadı da çok güzeldi, herkes afiyetle götürdü. Sanırım çünkü; ben karidesi hayatta ağzıma sürmem :)

Açılış şerefi "Seafood Salata"ya aitti. Her zamanki salata malzemelerinin yanında soya fasülyesi ve bezelye de koyarak yaptığımız salatayı sarımsaklı&zeytinyağlı sosla bir bezedik ki amanın, muhteşemdi :) Koca salataları yediğimizde zaten doymuştuk. Bu arada soya fasülyesi ilk defa denediğim ve çok çok beğendiğim bir ürün oldu. Sanırım bundan sonra evime çok konuk olacak :)

"Asma Yaprağında Limon Soslu Mezgit" nasıl da afili bir adı var değil mi? Bir de tatsanız daha da beğenirsiniz inanın. Tek kötü yanı çok çabuk bitmesi oldu :)

Akşam en geç 8 gibi son ara öğünümü yiyip daha ağzıma bir şey sürmeyen ben, gece 10 dan sonra "Karidesli Kremalı Fettuchini" yapıp yediğime inanamıyorum, hem de kremalı! Ama şunu bir kere daha anladım ki yemeğin lezzeti kremayla, tereyağı ile tavan yapıyor, malesef... Ay bu etkinliklere çok alıştım, yakında haftada 2 etkinliğe katılmazsa yaşayamaz raporu bile verebilir doktorlar :)

15 yorum:

Sevil Şahin dedi ki...

nevalim ne de güzel eylenmişsiniz harikasınız ..
Fettuchini bayılırım bayılır oh bir kaşıkda benim için yeseydin..

Hürrem Sultan dedi ki...

ühüüü limonlu kek napmışsın sen ya :( canım okadar deniz mahsulu istiyor ki gördüm yemeklerini enfesss nüksetti özlemim :( karidesler ühüü benim yerimede yemişsindir umarım :) öpücük

KEYFESEYRAN dedi ki...

Karidesi bende hiç yemedim ama balık tutarken temizleyip oltaya takıyorum bi gün iglo alıp pişirsem merakımı yenmes ne güzel olmuş resimler harika özendim

gülay mutfakta dedi ki...

neval canım, hem başlık hem fotoğrafla ve senin anlatım dilin çok güzel anlatmış o akşamı..inş. başka bir etkinlikte tekrar görüşmek dileğimle...

sevgiler..

Tümay Öztürk dedi ki...

Nevalcim seninle tanışmak da çok hoştu. Gerçekten çok güzel çok heyifli bir akşam geçirdik:) İnşallah en kısa zamanda tekrar görüşebiliriz. Kendine çok iyi bak... Kocaman sevgiler:)

İnci Yemek dedi ki...

Nevalciğim seni tanıdığıma çok mutlu oldum canım hemde nasıl:))) aslında senin sayfandan bir poğaça tarifini sık kullanılanlara eklemişim bile:))seninleylen de söyledim ya yakalarımızda blog amblemleri olmalı diye:))
Güzel saatler yaşadık biraz uzağımda oturduğun için karides yemediğini görmemişim:))
Aslında balıkçıdan alıp ben yemeyi şimdiye kadar hiç düşünmedim))):
yiyemem gibi fakat dondurulmuş nefis canımın içi sen de kır zincirleri:))kaçırma bu güzel lezzeti.çok öpüyorum mutlu hafta sonları canım.En kısa sürede başka etkinliklerde beraber olmak dileğiyle..

Gönül dedi ki...

hayatım tijenimin sayesinde bende katılmıştım aman pekde keyifli bir etkinlik oluyor....pişirmesi ve yemesi bir keyif sohbetde ayrı bir keyif....ellerinize sağlık hepside birbirindeng üzel olmuş tarifleri paylaşırsan sevinirim:)))) sevgilerimle öpüyorum güzel yanaklarından

Pecados da mesa dedi ki...

Merhaba;
Hummmmmmmmmmmmmmmmmmm
Delicia!!!!!
Tezekur Ederim!

Maria Paula - BRAZIL -

pelince dedi ki...

Nevalcim şahanesiniz,vallahi bayılıyorum bu etkinliklere.. Ne güzel mamalar pişmiş yine.. ellerine sağlık..

Kocaman Sevgiler..

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Canım benim çok teşekkür ederim. Şeref verdin ve beni çok mutlu ettin. Yine görüşüp bol bol yemek yapıp bir de güzel sohb etler edelim.
Kucak dolusu sevgiler canım

lezzetyolculugu dedi ki...

İgloyu bende çok seviyorum hayatımızı kolaylaştırıyor.Güzel bir etkinlik olmuş.Kıskandım ama:(((

Tümay Öztürk dedi ki...

Nevalcim Merhaba:)Sanki sayfanı her açtığımda burnuma limon kokusu geliyor:) İçim ferahlıyor gerçekten:) Bu arada sayfamda sana bir hediye bıraktım. Alırsan sevinirim:) Kendine iyi bak. Sevgiler...

lezzet sarayı dedi ki...

sayfamda sizin için bir ödül var buyrun gelip alın

Mimosa Café dedi ki...

çok güzel bir etkinlik olmuş sanırım. yemekler harika görünüyor. özellikle asma yaprağında mezgit fikrine bayıldım. sevgiler.

mine dedi ki...

çok hoş bir isim, ailecek çok sevdiğimiz bir kek hele de peykek olursa : =)
iglonun somon filetolarını beğenerek yiyoruz son dönemde...
sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...