12 Ekim 2010 Salı

Seda'da Çay Saati Ve Puf Böreği

Kendisini ilk kez, ördüğü turuncu-yeşil- beyaz yastıkları blogunda yayınladığı zaman fark etmiştim. İçimden "ne marifetli insanlar var yahu" diye geçirdiğimi bugün gibi hatırlıyorum, hatta yorum bile yazmıştım. Sonra gel zaman-git zaman yazılarımıza yorum yazma falan derken Carte D'or etkinliklerinde tanışma fırsatı da bulduk. İçten, zarif, neşeli, hoş insanları her zaman bulmak zor, ama bana böyle bir arkadaşı bulmak nasip oldu. En sonunda Sevgili Seda'yı evinde ziyaret etme şansım da oldu. Önce bir kahve içimlik olan ziyaret, Sevgili Seda'nın hünerli elleri ile harika bir çay saatine dönüştü. İkinci bebeğini kucağına almasına çok az kala hazırladığı bu sofra benim için çok çok önemli, buradan bir kere daha teşekkür ediyorum...
 
Şimdiye kadar pekçok tahinli kurabiye yedim, ama hiç abartmıyorum benim damak zevkime en uygun olanı buydu. Sevgili Seda orada yediklerim yetmemiş gibi eve de bir sürü kurabiye koyunca evdekiler de tatma olanağı buldu. Sonuç; "hımmmm, bu kurabiyenin içinde ne var, harika olmuş, sen de yapsana!" Siz de yapsanıza, tarif için...
 
- Mantarlı karnıyarık böreği, çıtır çıtır nefisti.
 
- Bir postunda görüp de şimdi olsaydı şöyle yerdim derken, Seda'cığım tadayım diye yapmış, nasıl da güzel yapmış :)
 
- Mercimek salatasını kaç kere kaşıkladım pek hatırlamıyorum :)
 
- Ve yoğurtlu puflar... Blogundaki resmi beni alıp götürür zaten, çok beğendiğimi bilir, o yüzden üşenmedi yanımda 5 dakikada yapıverdi. Yanında beyaz peynir ve reçelle aman efendim ne güzel yenir :)
 
Bana orada yaptıklarım yetmeyince pazar günü sabah kahvaltısına bu nefis puflardan yaptım :) Tarifin aslına ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz. Aynı tarifi bir kere de buraya yazayım ki bu güzel ve pratik tarif kaybolmasın :)
 
Malzemeler:
 
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 3 su bardağı un
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çorba kaşığı limon suyu
- tuz
 
Yapılışı: Yoğurt ve un bir karıştırma kabına alınır. 1 çay kaşığı karbonat bir köşesine dökülür, karbonatın üzerine de 1 çorba kaşığı limon sıkılarak köpürtülür. İyice yoğrularak yaklaşık 1cm kalınlığında açılır. Baklava dilimi şeklinde kesilerek kızgın yağda kızartılır. İçi boş sıcacık puflar aklınızı başınızdan alacak, eminim :)

24 yorum:

özlem dedi ki...

ellerinize sağlık muhteşem bir çay saati olmuş.

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Neval'im öyle güzel şeyler yazmışsın ki teşekkür ederim. Seni ağırlamak gerçekten benim için bir zevkti.Düşünüp bana gelmen beni çok mutlu etti :)Her zaman beklerim.

Saglıklımutfak dedi ki...

Oh afiyet olsun muhabbetiniz bol olsun canım:)

lezzet sarayı dedi ki...

ohhh afiyetler olsun seda hanımında ellerine sağlık.

Aylin TÜRKŞEN AYSEL dedi ki...

Seda'yı ben de çok özledim. Ama çok uzakta oturuyor bana göre. Artık bebek olunca giderim tahminim. Neval'im sen de bana eşlik edersin değil mi?

nesrin dedi ki...

Her sey cok güzel görünüyor. Sevgiler...

Zeynep'le Tarifler dedi ki...

oh valla ne güzel yapmışsınız,her şey nefis görünüyor,afiyet bal olsun size
kocaman öptümmm

Unknown dedi ki...

Nevalcim canım ne iyi yapmışsın.Se
dacığım harika ağırlamış gerçekten.
En önemliside dost ile yapılan soh
bet:))Kocaman öpüyorum.

YeMeK vAkTi dedi ki...

Şekerim 3 su bardağı olan un dimi...

Nefis görüntüler ellerine sağlık sedaanın:)

umutluhayat dedi ki...

ne güzel dostluklarda kuruluyor bu bloglar sayesinde.harika bir gün geçirdiğinizden eminim ama mamalarda süpermiş.yapanın ellerinesağlık yiyenlerede afiyet olsun.

Tümay Öztürk dedi ki...

Walla sofra süpermiş gerçekten. Afiyet bal olsun:)

Ordanburdanhayattan dedi ki...

Seda benim için de çok özeldir Nevalcim. Blogumu açarken bana yaptığı yardımlarını asla unutamam. Hatta sen öncülük etsen de bebiş gelince hep beraber Sedaya gitsek. Hepimiz birşeyler yapar götürür anneyi de yormamış oluruz, ne dersin Nevalcim?

Ballı Cimcime dedi ki...

Harika bir sofra, her şey süper olmuş, doğumuna azıcık kalmış Sedacığımın da ellerine sağlık, afiyetler olsun. Allah muhabbetinizi artırsın, sevgiler.

aslı dedi ki...

Allah içinize sindirmiş :) Ben pufu görünce aşka geldim. Annem hafta sonları bize yapardı. Bu sefer ben yapayımda şaşırtayım onu :)

zerrin-misss dedi ki...

valla nevalim o sofraya oturup birşey yemeden kalktıysan diyet sebebiyle dolaptan ceketimi çıkarıp önümü ilikler seni alkışlarım :))
öpüyorum yanaklarından.

benim favorim puf böreğidir pek severim tatlıyla tuzluyla..

sen dibindeyken gelme bana sarıyere gidiyorum belki o zaman gelirsin :))

Filiz dedi ki...

afiyetler olsun:)kurabiyenin görüntüsü bile yetti,hemen tarifini alıp deniyorum:)

yemekaski.com seçil dedi ki...

Muhabbetiniz bol olsun, ne kadar güzel böle dostluklar :)

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Ama olmaz ki. Çok canım çekti...
Afiyet bal şeker olsun....

ozlemhan dedi ki...

Canım benim diyet ne alemde okadar etkinlik,gezmenin yanında hala diyet yapabiliyormusun.Seda hanımın'da ellerine sağlık.

Gulos dedi ki...

nevcim çok güzel bir masa ağzımın suyu akmadı diyemem.Sedanın da eline sağlık.
Sevgilerimle.

Betül KAVAL dedi ki...

ÇOK GÜZEL LEZZETLER HARİKA SOHBETLERDE ÖLEDİR EMİNİKİ.. AFİYETLER OLSUN NEVALCİM. SEDANINDA ELLERİNE SAĞLIK..

SEVGİLER

aslı dedi ki...

ben denedim süpper oluyor :) puflar enfes.

fatma dedi ki...

şimdi bu puflardan yapmak istiyorum ama seda nın günlüğünde bir bardak yoğurt denmiş sizin tarifinizde bir buçuk bardak yoğurt geçiyor cevaplarsanız sevinirim saygılar

Limonlu Kek dedi ki...

Sevgili Fatma, o gün Sedacım tarifi yanımda yaptığında 1 su bardağı yoğurttan az birşey kalınca kalan 2 kaşık yoğurdu da ekledi, o yüzden 1,5 bardak olarak yazdım ölçüyü. Aslında un-yoğurt ayarı hamurun yumuşaklığına göre ayarlanabilir. Ele yapışmayan, açılıp kesilebilecek kıvamda bir hamur elde etmek için biraz ekleme-çıkarmalar yapabilirsin, sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...