19 Ekim 2010 Salı

Yumurtalı Ispanak

Ispanağın tam mevsimi, ancak pazarlarda marketlerde acayip bir pahalılık göz korkutuyor, hem de sadece ıspanak değil tüm sebzelerde aynı durum söz konusu. Özellikle domates! fiyatı roket hızıyla arşa doğru gidiyor. Yazın yaklaşık 30 kilodan 9-10 kavanoz domates sosu yaptım kötü günler için :) Ama canım bazen kahvaltıda fena şekilde domates yemek istiyor, üreticiler duyun sesimizi :) Ne yiyecek bu millet!
Malzemeler:
- 500 gr. ıspanak
- 4-5 adet yumurta
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- tuz, karabiber

Yapılışı: Ispanaklar iyice yıkanarak yemeklik doğranır. Soğan da küp küp yemeklik olarak doğranarak yayvan bir karnıyarık tenceresinde sıvıyağda kavrulur. Soğanlar karamel rengini alarak şeffaflaştığı zaman salça ilave edilerek 1-2 dakika daha yağda çevrilir. Yıkanmış ve doğranmış ıspanaklar tencereye alınarak tencereninkapağı kapalı olarak ve ara ara karıştırılarak suyunu çekene kadar kavrulur. Suyunu çekmesine yakın tuz ilave edilirdikten sonra üzerine aralıklarla yumurtalar kırılır. İsterseniz sarılarını dağıtmayıp 4-5 kişilik porsiyonlar halinde bırakabilirsiniz, yada yumurtanın çok pişmesinden hoşlanıyorsanız hafif çırpıp yumurtalar piştikten sonra servis yapabilirsiniz.

12 yorum:

Unknown dedi ki...

Canım sorun zaten üreticinin yetiştirdiği domateste..Bu yıl,kelebekler mahvetti domatesleri..İlaç da tesir etmeyen bir kelebek türü dadandı ve millet korkuyor domates dikmeye..Hal böyle olunca domates fiyatı aldı başını gitti..İnşallah çönümüzeki günlerde fiyatlar normale dönecek :) yemeğin de nefis,ellerine sağlık..

Saglıklımutfak dedi ki...

Nevalcim eline sağlık. ıspanağın farklı yemenin çeşitlerini severim:)

lezzet sarayı dedi ki...

ellerine sağlık çok güzel olmuş.

zerrin-misss dedi ki...

nevalim, ben bayılırım o resimdeki nimete :) ellerine sağlık.

Ben aydından alıyorum pınar hanımın çiftiliğinden organik. Bu sabah markete gittik kof kof domatesleri 8 tl ye satıyorlar ben miss gibi pembe odmatesi tarla domatesini 5 e alıyorum. ne vicdansız bu adamlar ayol..

30 kilo da iyi valla kötü zamanlarda sizin eve gelicez biz :)

öpüyoruum yanaklarından

Tümay Öztürk dedi ki...

Heyoo ıspanak mevsimi açıldı:) Ellerine sağlık. Çok lezzetli duruyor...

Aylin TÜRKŞEN AYSEL dedi ki...

Neval'im evinde bir hazine saklı demek ki. Ispanağı her türlü yerim bu da çok hoş bir tariftir. Kayınvalidem bir de üzerine yumurtayla birlikte eritilip hafifçe yakılmış tereyağ de döker. Kilo almaktan koorkmayanlar için tavsiye edilir

PAPATYA PRENSES dedi ki...

E zaten domatesin mevsimi bitti, pahalanması normal. :)
Bu hafta daha iyiydi fiyatlar,yakında normale döner sanırım.

Ispanağın her halini çok severim. Ellerine sağlık..

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Neval'im domatesi bende hayretler içinde seyrediyorum ama zam öncesi aldığım birkaç domatesim kaldı dolapta :) şimdi hazine kadar değerliler. İnsanlar kış için hazırladığı domatesleri şimdiden tüketirlerse hiç şaşırmam. Emin ol daha da tatlı gelir tadı :) Ispanağa söyleyecek bir sözüm yok, ellerin dert görmesin arkadaşım. Birisi hani bana, hani bana demiş :)

Unknown dedi ki...

İş yerinde espri konusu oldu domates alana primmi aldın diye soruyoruz ıspanak nefis ellerinize sağlık

Unknown dedi ki...

Ellerine sağlık,ıspanağı çok severim.

Gülcan dedi ki...

MERHABA YUMURTALI ISPANAĞI BİR KERE YAPTI YEMEK KISMET OLMADI.ELİNİZE SAĞLIK YEMİŞ KADAR OLDUM.

Gönülünce dedi ki...

Ispanağın en güzel hali yumurtalısını pek severim...Ellerine sağlık arkadaşım nefis olmuş...

Sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...