Günler birbiri arkasına kayıp gidiyor, ben de dilim dışarıda arkasından yakalayacağım diye koşturup duruyorum. Bazen yakalıyorum, günü artı hanesine bir çentik atarak kapatıyorum, bazen de günler geçip gidiyor ancak yapılacakları toparlayabiliyorum. Eh buna da şükür diyelim :) Bu kareler de taa 10 gün öncesinden, yılbaşı gecesi için hazırladığım 1-2 aperatifin görüntüleri. Üzerinden bu kadar gün geçmişken çok da yayınlamak gelmedi içimden ama, kırmızı-beyaz çizgili runnerı hiç üşenmeyip benim için diken Sevgili Hacer'e bir teşekkür etmemek de olmazdı. Teşekkür ederim Hacer'ciğim, yüreği ne güzel insansın sen :)
- Çikolata kursuna giderek bizzat yaptığım ve bu kez sonuçtan memnun kaldığım truflar. (Çikolata kursundan fotoğraflar da bir an önce gelecek inşallah)
- Yeşil rengine aldanmayınız, gerçekten çok lezzetli kabak tatlısı- Salamlı&kaşarlı kanepeler
- Peynirli domates dolması
- Turşulu patates püresinin yapılışı öylesine kolay, servisi alabildiğine güzel ve "ikinci bir top daha varsa alabilir miyim?" diye soranı da çok olduğu için bir çırpıda tarifini vermeden de geçemedim :)
Malzemeler:
- 1 adet irice patates
- 2 adet kornişon turşu
- 1 tatlı kaşığı mayonez
- tuz, karabiber ve istenilen baharatlar
Yapılışı: Patatesler haşlanarak ezilir ve püre haline getirilir. Mayonez, tuz ve baharatlar ilave edilerek tekrar karıştırılır. Kornişon turşular rendenin ince yerinde rendelenir. Avuç içerisinde sıkılarak fazla suyu alınır ve patatesin içerisine katılır. Sıcak sıcak servis edilir. (Püre sıcak olacağı için herhangi bir kalıba koyup da servis etmek isterseniz önce püreyi soğutmanız gerekiyor, aksi halde kalıptan ayrılmıyor. Ben sıcak olarak servis etmek istediğim için dondurma kaşığı ile servis tabağına aldım. Hem tabaklara servis etmesi kolay oldu, hem de bu hali ile beğeni kazandı.)
Malzemeler:
- 1 adet irice patates
- 2 adet kornişon turşu
- 1 tatlı kaşığı mayonez
- tuz, karabiber ve istenilen baharatlar
Yapılışı: Patatesler haşlanarak ezilir ve püre haline getirilir. Mayonez, tuz ve baharatlar ilave edilerek tekrar karıştırılır. Kornişon turşular rendenin ince yerinde rendelenir. Avuç içerisinde sıkılarak fazla suyu alınır ve patatesin içerisine katılır. Sıcak sıcak servis edilir. (Püre sıcak olacağı için herhangi bir kalıba koyup da servis etmek isterseniz önce püreyi soğutmanız gerekiyor, aksi halde kalıptan ayrılmıyor. Ben sıcak olarak servis etmek istediğim için dondurma kaşığı ile servis tabağına aldım. Hem tabaklara servis etmesi kolay oldu, hem de bu hali ile beğeni kazandı.)
11 yorum:
Ağaç tabağı ben de Bernardo'dan aldım. Ağaç tabağa ben patates salatası yaptım. Çok şirin oldu. Blogda.
Senin trufle'lerde süper görünüyor. Ellerine sağlık.
İyi yıllar dilerim.
hepsi birbirinden güzel olmuş.ellerinize sağlık.sevgiler.
Çok güzel bir yılbaşı menüsü olmuş. Özellikle truflar ve patatesin harika olmuş ellerine sağlık. Tüm yılın böyle güzel geçsin.
Herşey nefis görünüyor ama patates salatasına takıldım ellerine sağlık.Deniyeceğim.
Nevalcim güzel günlerde kullan canım arkadaşım.
Sevgilerimle.
şu ağaç tabaktan bendemi alsam? :)
hangisine bakıcamı şaşırdım ellerine sağlık hepsi harika görünüyor sağlıkla kal..
Herşey çok güzel ellerine sağlık Nevalcim şu tabak herkes gibi beni de çekti doğrusu
Nefis olmuş herşey canım...
Böyle bir sofrayla yeni yıla girersek bereketli bir yıl olacak diyebilirim canım
Ellerine sağlık
sevgiler
Neifs bir açık büfe. Ellerine sağlık:)
Herşeyden evvel sunuşun muheteşemliğini tebrik ediyorum. Tarifleri kesinlikle deneyeceğim :)
Yorum Gönder