Sevil'e gitmek için sözleştiğimizde herkes kurabiye, börek, çörek olarak kendi getireceklerini sıralarken, Sevil salataları ben yaparım deyince ben de sütlü bir tatlı yapmaya karar verdim. Benim için klasikleşen ve bir çırpıda yaptığım muhallebiyi bu kez kalıpta ve portakal soslu olarak yaptım. Dah önce aynı tarifle hazırladığım vişneli sosu bu kez portakal ile hazırladım ve bu şekilde daha çok beğendiğimi itiraf etmeliyim :)Kalıptan ha çıktı, ha yarısından kırıldı diyerek ecel terleri dökerek çıkardığım tatlı çok şükür beni mahcup etmedi. Misafirlerinize bildikleri eski bir tarifi yeni yüzüyle ikram etmeniz için durmayın deneyin derim :)
Muhallebisi için:
- 1 lt. süt
Muhallebisi için:
- 1/2 su bardağı un
- 1/2 su bardağı nişasta
- 1 su bardağı+2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet portakalın kabuğu
- 2 yemek kaşığı margarin
- 1 adet şekerli vanilin
Jöle için:
- 3 su bardağı bortakal suyu
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı toz şeker
Yapılışı: Küçük bir tencerede portakal suyu (portakal suyunu sıkıp süzdüğüm portakallardan elde ettim, arzu ederseniz hazır portakal suyu da tercih edebilirsiniz), toz şeker ve nişasta, koyulaşıncaya kadar pişirilir. Pişirilen jöle ıslatılmış bir kalıba dökülür. (Kalıp olarak benim gibi derin silikon kalıp kullanırsanız, yine benim gibi kalıptan çıkarmak için zorlanabilirsiniz :) Bu iş için en ideal kalıp cam olanlar.) Ayrı bir tencerede un, nişasta, margarin, şeker, ince rendelenmiş portakal kabukları ve süt bir tencereye konularak muhallebi kıvamına gelene dek pişirilir. Ocaktan alındıktan sonra üzerine şekerli vanilin eklenerek 3-4 dakika mikserle çırpılır. Vakit geçirmeden önceden kalıba dökülmüş olan jölenin üzerine dökülerek soğuması için buzdolabına kaldırılır. Her ikisi de kalıptan çıkarılacak kadar donduktan sonra servis edilecek kaba çıkarılarak soğuk olarak servis edilir.
23 yorum:
sevilin sitesindede görünce bayılmıştım arkadaşım.harika olmuş.kalıpta olması değişik olmuş.bende en kısa sürede deneyecem inşallah.sevgiler.
sanki cikek acmis harika gorunuyor canim ellerine saglik.sevgiler.
arkadaşlar tadına bakmış biri olarak enfesti enfes
canım benim ellerine kollarına sağlık gerçekten harika olmuştu..
şiddetle tavsiye edilir ..
offf harika gorunuyor...ellerine saglik...sevgiler...
Sevilciğimde gördüğümde de bayılmıştım nefisss olmuş...Ellerine sağlık canım...
Sevgiler...
Ellerinize sağlık. bundan yapacağım.
Ellerine sağlık Neval abla nefis görünüyor valla. Denemeye değer öpüyorum sevgiler...
eline sağlık çok güzel gözüküyor:)
Sevgili Neval görüntü harika. Eminim ki tadı da öyledir. Ellerine sağlık.
ellerine sağlık ne güzel olmuş görüntüsü nasıl da güzel süslemişsin....
Yerim ben senin pastandaki minik çiçekleri
Bende portakalli muhallebiye bayilirim. Degisik bir formatta yaptiginiz icin dahada guzel olmus, ellerinize saglik.
Sadece resmine bakmakla kalmayıp yemek çok güzel oluyormuş doğrusu nevalcim çok güzeldi ellerine sağlık
Sevilin blogunda gözüme çerpenlerdan biri de bu nefis lezzetdi ellerine sağlık canım...
Limonlu kkeim nevalim ellerine sağlık cirlop gibi çıkmış hemde kalıptan:)Kış günü çiçek açtırmışsın ne güzel
Ben bu nefis tadı biliyorummmmmmmmmmm
Ellerine sağlık Nevalcim:))
O gün iki dilim yedim herhalde:) Ellerine sağlık tekrar. Bu arada ya çok komiksin gerçekten Neva abla ya:) O kalıpla ilgili yazdığım yer çok komik:) Benim gibi çıkaramazsınız falan:) heheh:))))Hala gülüyorum:)))
Ellerine sağlık canım hem göze hem miğdeye hitap ettiğine eminim.
Cıvıl cıvıl, renkleri ve özenle hazırlanmış süslemeleri ile harika duruyor. Bildiğim bir tarif ama, bundan sonra şekilde hazırlayıp ikram etmeyi çok isterim.
Ellerinize sağlık olsun.
hayirli kandiller :)
Ya tadını geçtim, bu nasıl bir sunumdur böyleee? Ne kadar şirin, insan yemeye kıyamaz :D
sevgili limonlu kek tarif için çok teşekkürler.yaptım ve harika oldu.
Sevgili limonlu kek tarifini oğlumun doğumgününde denedim.Çok beğenildi.Teşekkürler.Bloguma beklerim.
Yorum Gönder