8 Haziran 2011 Çarşamba

İtalyan Salatası

Yazın sıcaklarda insanın canı daha çok aperatif, soğuk salatalar çekiyor (en azından benim için öyle :) İster kendiniz için yapın, ister habersiz çıkagelen misafire çay-bisküvi yanında alternatif olarak yapın, İtalyan Salata tüm hallerde beğeni kazanacaktır.
 
Malzemeler:

- 600 gr. konserve garnitür
- 5-6 dilim macar salamı
- 3-4 adet sosis
- 9-10 adet kornişon turşu
- 4 yemek kaşığı mayonez
- yarım demet dereotu

Yapılışı: Konserve garnitür açılarak suyu iyice süzdürülür. (Eğer konserve kullanmak istemiyorsanız, 2 adet patates, 2 orta boy havuç ve 1 su bardağı bezelyeyi ayrı ayrı haşlayabilirsiniz) Salamlar ince şeritler, turşu ve sosisler minik küpler halinde ve dere oto da ince ince doğranır. Tüm malzemeler geniş bir kasede harmanlanarak servis tabağına alınır. Hepi-topu bu işte, afiyet olsun :)

9 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

yaz için harika bir salata olmuş canım.tek başına öğün bence.ellerine sağlık.sevgiler.

emelce yemek dedi ki...

pratik ve güzel.

lezzettabağı dedi ki...

Limkonlu kek günaydınlar, bu salatayı bizde çok severiz.mayonezi az kullanarak ve kapari ilave ederek yaparım. eline sağlık. ben salatayı ve tabağı çok beğendim. sevgiyle kal.

Tümay Öztürk dedi ki...

bencede yaz akşamlarının en ideal yemeği salatalar, kavun ve karpuz:) Ellerine sağlık Neval ablacım beniM!!!

Aycan dedi ki...

salata nefis görünüyor.Ellerinize sağlık.

YeMeK vAkTi dedi ki...

nım nım nım yerim yerim bitiririm hepsini:))

Unknown dedi ki...

salataya hayatımın her anında yer veririm nefis ellerine sağlık
sevgiler

Hansa dedi ki...

elinize sağlık bu salata denenmeli :))

Unknown dedi ki...

bende çok seviyorum bu havalarda da çok güzel gidiyor ellerine sağlık
sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...