10 Ağustos 2011 Çarşamba

Tahinli Çıtırlar

Ramazanda oruçtan kan şekerim düşünce ve gözümün önünde hafif hafif kelebekler dans etmeye başlayınca aklıma ilk gelen tabii tatlı oluyor :) Ancak tatlı olan herşey aklıma düştüğü gibi, aynı anda yorgunluk da çöktüğü için, evdeki malzemelerle hemen tatlı bir şeyler yapma yoluna gittim. Vee yaklaşık 15 dakikada hazırlanan, topu topu da yarım saat içerisinde yenmek üzere önünüze gelen bu lezzet ortaya çıktı.

Malzemeler:

- 9 adet baklava yufkası
- 1,5 su bardağı tahin
- 1 su bardağı ceviz içi
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- pudra şekeri

Yapılışı: Baklava yufkaları üçerli gruplar halinde üstüste konularak en üstteki yufkaya yaklaşık yarım su bardağı ve tahin fırça yardımı ile sürülür. (Eğer ben biraz daha uğraşabilirim diyorsanız, herbir yufka arasına da daha az yoğunlukta tahin sürebilirsiniz. Yufkalar birbirine daha iyi kaynaşıyor.) Üzerine 1-2 yemek kaşığı toz şeker ve irice dövülmüş ceviz içi serpiştirilir. Yufka geniş yerinden sıkıca rulo şeklinde sarılır ve 2-3 parmak genişliğinde kesilir. 160 dereceye ayarlı fırında üzeri hafif kahverengine dönünceye kadar yaklaşık 15 dakika kadar pişirilir. Fırından çıktıktan sonra da üzerine pudra şekeri serpilerek yemeye hazır hale gelir, yiyin gari :)

9 yorum:

Unknown dedi ki...

ellerine sağlık.. bir kere bende yapmıştım bu güzel lezzeti ve şu an düşünüyorum neden 1 kere yapmışım :) çayın yanına güzel oluor böle şeyler.. afiyet olsun..

Unknown dedi ki...

Ben bunu ilk yaptığımda anneme götürmüştüm.Şimdi durmadan ister tahinliden yap diye çok güzel olur çok ellerine sağlık Nevalcim

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Ben normal yufkadan yapardım, baklava yufkası ile daha çıtır olacağına eminim. Ellerine sağlık arkadaşım.

Sevil Şahin dedi ki...

BİLİRİM BİLİRİM BU TADI ŞAHANE OLUYOR ELLERİNE SAĞLIK CANIM ..

Mutfak Havlusu dedi ki...

Ramazan yaz aylarına denk geldiğincen ötürü kış kadar aranmıyor sanki tatlılar ama böyle hafif olanlar çok güzle eşlik ediyor çay ile.ellerinize sağlık,hayırlı ramazanlar.

Adsız dedi ki...

Valla arkadaslar kesinlikle onerdigim bir tatli.Ilk defa sende yemistim hemen kendimde yaptim.Canim benim cooook optum seni

Adsız dedi ki...

Bu arada ben zuzu

lavantalimon dedi ki...

süper çok leziz oluyor elleriene sağlık:)

Deli Kız Pınar Mutfakta dedi ki...

ellerine sağlık valla bende çok severim bu lezzeti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...