
Malzemeler:
- 9 adet baklava yufkası
- 1,5 su bardağı tahin
- 1 su bardağı ceviz içi
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- pudra şekeri
Yapılışı: Baklava yufkaları üçerli gruplar halinde üstüste konularak en üstteki yufkaya yaklaşık yarım su bardağı ve tahin fırça yardımı ile sürülür. (Eğer ben biraz daha uğraşabilirim diyorsanız, herbir yufka arasına da daha az yoğunlukta tahin sürebilirsiniz. Yufkalar birbirine daha iyi kaynaşıyor.) Üzerine 1-2 yemek kaşığı toz şeker ve irice dövülmüş ceviz içi serpiştirilir. Yufka geniş yerinden sıkıca rulo şeklinde sarılır ve 2-3 parmak genişliğinde kesilir. 160 dereceye ayarlı fırında üzeri hafif kahverengine dönünceye kadar yaklaşık 15 dakika kadar pişirilir. Fırından çıktıktan sonra da üzerine pudra şekeri serpilerek yemeye hazır hale gelir, yiyin gari :)
9 yorum:
ellerine sağlık.. bir kere bende yapmıştım bu güzel lezzeti ve şu an düşünüyorum neden 1 kere yapmışım :) çayın yanına güzel oluor böle şeyler.. afiyet olsun..
Ben bunu ilk yaptığımda anneme götürmüştüm.Şimdi durmadan ister tahinliden yap diye çok güzel olur çok ellerine sağlık Nevalcim
Ben normal yufkadan yapardım, baklava yufkası ile daha çıtır olacağına eminim. Ellerine sağlık arkadaşım.
BİLİRİM BİLİRİM BU TADI ŞAHANE OLUYOR ELLERİNE SAĞLIK CANIM ..
Ramazan yaz aylarına denk geldiğincen ötürü kış kadar aranmıyor sanki tatlılar ama böyle hafif olanlar çok güzle eşlik ediyor çay ile.ellerinize sağlık,hayırlı ramazanlar.
Valla arkadaslar kesinlikle onerdigim bir tatli.Ilk defa sende yemistim hemen kendimde yaptim.Canim benim cooook optum seni
Bu arada ben zuzu
süper çok leziz oluyor elleriene sağlık:)
ellerine sağlık valla bende çok severim bu lezzeti
Yorum Gönder