
- 1 adet yufka
- 150 gr. beyaz peynir (iç malzemenizi istediğiniz gibi hazırlayabilirsiniz)
- 2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
- kızartmak için ayçiçek yağı
Yapılışı: Derince bir kaseye peynir ve ince kıyılmış maydanoz konularak iyice harmanlanır. Yufka masa üzerine açılarak uzunlamasına şeritler halinde (araları yaklaşık 7 cm. olacak şekilde) kesilir. (Bu şekilde yaklaşık9-10 adet parça elde edilir.) Herbir yufka şeridinin ucuna maydanozlu&peynirli harçtan bir miktar konularak, yufka önce kendi üzreine kapatılır, daha sonra da sağa ve sola minik üçgenler oluşturacak şekilde şeridin sonuna kadar katlanır. En sonuna gelindiğinde, yufka şeridin sonu bir çay tabağına koyduğunuz suya hafifçe daldırılarak ucun yapışması sağlanır. Kızgın yağda altın rengi alıncaya dek arkalı önlü kızartılır, sonra da afiyetle yenir :)
4 yorum:
Mis gibi demlenmiş bir çayla ne de güzel giderdi değil mi ? Ellerinize sağlık :)
ellerine sağlık arkadaşım ben börek delisiyim ama bir türlü şu muska böreğini tam saramam o yüzden anneme sardırıp buzdolabına atarım bende
offf offff harikaa görünüyorrrr canım istedi ama yaaa:)
sevgilerr
aynen ya börek gibisi hamur işi gibisi var mı:))ellerine sağlık
Yorum Gönder