12 Ağustos 2011 Cuma

Muska Böreği

Börek gibisi var mı ama, şöyle nar gibi kızarmış, çıtır çıtır börekler olmazsa olmaz neredeyse :) Evet hamur işi diyoruz, kızartma diyoruz, Ramazan'da ağır gelir diyoruz ama uzak da duramıyoruz :) Sigara böreğinin veya muska böreğinin en sevdiğim yanı, boş vakitlerimde sarıp buzluğa atmam ve canım isteyince de bir saat öncesinden çıkartıp kızartabilmem. Çalışanlar için çok pratik, eee daha ne methiyeler yazayım güzel oluyor işte :))
Malzemeler:

- 1 adet yufka
- 150 gr. beyaz peynir (iç malzemenizi istediğiniz gibi hazırlayabilirsiniz)
- 2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
- kızartmak için ayçiçek yağı

Yapılışı: Derince bir kaseye peynir ve ince kıyılmış maydanoz konularak iyice harmanlanır. Yufka masa üzerine açılarak uzunlamasına şeritler halinde (araları yaklaşık 7 cm. olacak şekilde) kesilir. (Bu şekilde yaklaşık9-10 adet parça elde edilir.) Herbir yufka şeridinin ucuna maydanozlu&peynirli harçtan bir miktar konularak, yufka önce kendi üzreine kapatılır, daha sonra da sağa ve sola minik üçgenler oluşturacak şekilde şeridin sonuna kadar katlanır. En sonuna gelindiğinde, yufka şeridin sonu bir çay tabağına koyduğunuz suya hafifçe daldırılarak ucun yapışması sağlanır. Kızgın yağda altın rengi alıncaya dek arkalı önlü kızartılır, sonra da afiyetle yenir :)

4 yorum:

Elif'in defterinden dedi ki...

Mis gibi demlenmiş bir çayla ne de güzel giderdi değil mi ? Ellerinize sağlık :)

SULTANLARIN DÜNYASI dedi ki...

ellerine sağlık arkadaşım ben börek delisiyim ama bir türlü şu muska böreğini tam saramam o yüzden anneme sardırıp buzdolabına atarım bende

muko dedi ki...

offf offff harikaa görünüyorrrr canım istedi ama yaaa:)

sevgilerr

Unknown dedi ki...

aynen ya börek gibisi hamur işi gibisi var mı:))ellerine sağlık

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...