15 Ağustos 2011 Pazartesi

Baharatlı Çıtır Tavuk

Evimizde en çok sevdiğimiz, dolayısı ile de en çok tükettiğimiz et tavuk eti, çok çabuk piştiği için de benim ayrıca favorim :) Marketten alıp gelmesi ile sofraya konması arasında yaklaşık 40 dakikalık süreci ve lezzeti ile çalışanlara büyük kolaylık...
 
Malzemeler:

- 500 gr. göğüs fileto
- 2 adet yumurta
- 3-4 yemek kaşığı galeta unu
- tuz, karabiber, köri, kırmızı toz biber

Yapılışı: Göğüs fileto parçaları hafif inceltilerek enine şeritler halinde kesilir. Derince bir kap içerisinde yumurtalar çırpılarak içerisine tavuk parçaları ve baharatlar da ilave edilerek iyice harmanlanır. Parçaların herbiri galeta ununa batırılarak kızgın yağda kızartılır. Arzu edildiği bir sos ile servis edilir. (Çocuklar çok sevdiği için benim sıklıkla tercih ettiğim; bire bir ketçap ve mayonez karışımı veya bir ölçü hardala, iki ölçü mayonez karışımı) Afiyet olsun...

9 yorum:

Eylem dedi ki...

bizimde ailecek en çok tütekkitigimiz tavuk yemegidir.elleirne saglık.

yersofrasi.org dedi ki...

Bizim evde de etlerden en çok tavuk tercih edilir. Böyle çıtır hali de sosuyla nefis olur. Yanında patates kızartması da olursa artık kim hayır diyebilir böyle bir lezzete değil mi? Ellerinize sağlık.

Elif'in defterinden dedi ki...

ben de bunu çok severim bir de sarımsaklı mayonezle tabiki. Ellerinize sağlık.

Sevil Şahin (birdemliksohbet) dedi ki...

of of bunlar tam benlik tavuk canavarı biri olarak tabağı alıp kaçasım geldi :)

canikom dedi ki...

harika....bol yağdamı kızaracak.

canikom dedi ki...

harika....bol yağdamı kızaracak.

zeymuran dedi ki...

bende arada sırada yapıyorum gerçekten güzel oluyor ellerınıze sağlık

canikom dedi ki...

.bol yağdamı kızaracak

Limonlu Kek dedi ki...

Sevgili Canikom, evet bol yağda kızartılırsa ve sonra bir kağıt peçete üzerine alınırsa daha az yağ çekiyor.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...