3 Ağustos 2011 Çarşamba

Tavuklu Manisa Kebabı

"Maggi Mutfağın Ustaları Yarışıyor" dan ikinci tarif geliyorrr :) 32 blogger ile başlayan yarışmada, ilk hafta çorba kategorisinde tarifler yarışmış, Sayın Sahrap Soysal'ın da içinde bulunduğu jüri tarifleri irdelemiş ve ikinci haftaya 16 kişi devam etmiştik. İşte ikinci etap tarifim, yalnız mutlaka denemenizi öneriyorum, süper lezzetli oldu inanın..
 


Malzemeler:
- 500 gr. piliç diyet göğüs
- 2 adet orta boy soğan
- 2 yemek kaşığı Maggi Yemek Harcı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı köri
- 1 tatlı kaşığı tuz
Krep için Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı un
- 1,5 su bardağı süt
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için Malzemeler:
- 4 dilim kaşar peyniri
- 4 dilim domates
- 1 yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz
Yapılışı: Piliç etleri, yaklaşık 2 cm.’lik küpler halinde doğranarak yıkanır ve suyu süzdürülür. Yarım ay şeklinde doğranan soğanlar, tencereye alınarak 3 yemek kaşığı sıvı yağda karamel rengi alana kadar kısık ateşte kavrulur. Soğanlar şeffaflaştığında piliç etleri ilave edilerek orta harlı ateşte kavrulur. Etler piştiğinde Maggi yemek harcı, tuz ve baharatlar da eklenerek ateşten alınır. Krep için gerekli tüm malzemeler derince bir kaseye konularak, tamamen pürüzsüz bir karışım olana dek çırpılır. İlk krep dökülmeden önce 1-2 damla yağ damlatılmış krep tavası biraz kızdırılarak karışımdan 1 kepçe dökülür. Krebin kenar kısımları kıvrılarak tavadan ayrılıyorsa ve tava hafifçe sallandığında yüzeyinde hareket ediyorsa pişmiş olduğu anlaşılır ve diğer yüzü çevrilir. Elde edilen kreplerin her biri çukur kaseler içerisine konularak, pişirdiğimiz tavuklu harçtan 2-3 yemek kaşığı kadar içlerine konularak krebin kenar kısımları üzerine kapatılır. Kaseler ters çevrilerek bohça şeklindeki krepler fırın kabı içerisine yerleştirilir. Her birinin üzerine 1’er dilim kaşar peyniri ve onun da üzerine domates dilimi yerleştirilir. Tavuklu harcın kalan suyundan üzerine gezdirilerek, önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 15 dakika tutulur. Fırından çıktıktan sonra üzerine ince doğranmış maydanoz serpiştirilerek servis edilir. Afiyet olsun…

9 yorum:

fatosun mutfagından... dedi ki...

ımmm..süper görünüyor kesinliklle..ellerinize sağlık..hayırlı ramazanlar..sevgiler

lezzettabağı dedi ki...

Merhabalar tatlım, yemeğin tarifini aldım gerçektende çok hoş olacağı kesin iyi bir iftar yemeği olur.çok teşekkürler. Bu arada Blogcu öykü arkadaşımız bloglardaki durgunluğu canlandırmak için blogcu dostlarımıza daha çok yorum bırakalım diyor bence de çok haklı ne dersin?. By by ben diğer arkadaşlara da bir koşu haber vereyim.. sevgiler

olsada yesek suzan dedi ki...

harika bir yemek olmuş gerçekten ellerine sağlık sevgiler hayırlı ramazanlar...

Unknown dedi ki...

ohhhhh , döktürmüşsün yine..Muhteşem görünüyor, ellerine sağlık

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Nevalciğim yarışmada beğendiğim tariflerden biriydi ellerine sağlık sevgiler...

muko dedi ki...

merhaba çokk müthişş görünüyorr
eline sağlıkkk

sevgilerr

Oznur (100de100 Marifet) dedi ki...

cok guzel bi lezzet cikarmisiniz ortaya ellerinize saglik tadini hissedebiliyorum

mndlna dedi ki...

Tavuk da severim krep de.. Allah'Immm ne güzel gözüküyor yaa

akasyakokusu dedi ki...

Elinize saglik Neval Hanim bir o kadar guzel ve ozel gorunuyor..Tek basina bile yeter yani. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...