Her zaman yaptığımız poğaçaların öksüz doyuran büyüklüğünde olmasına gerek yok değil mi? Kahvaltı masasına tüm poğaçaların bir bütün halinde konulduğunu ve minik minik koparılarak yenildiğini düşünün, işte görünüm düşündüğünüz kadar şirin ve hoş oluyor :) Mis gibi poğaça kokusu evdekileri yataklarından kaldıracak % 100 eminim :)
Malzemeler:
- 1 adet yumurta (sarısı üstüne, beyazı içine)
- 1 adet krema (200 ml.)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı nişasta
- aldığı kadar un (yaklaşık 3-3,5 su bardağı)
- yarım çay bardağı sirke
- 1 adet kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç Harcı İçin:
- 1 kase ufalanmış beyaz peynir veya rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı: Yumurtanın sarısı,
poğaçaların üzerine sürülmek için ayrılarak küçük bir kaseye alınır. Poğaça hamurunu hazırlamak için; yumurtanın
beyazı da dahil olmak üzere tüm malzemeler birlikte yoğurularak yumuşak, ele
yapışmayan bir hamur elde edilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde
parçalar koparılarak yuvarlatılır ve yağlanmış bir fırın tepsisine biririne yakın olarak dizilir. Yumurtanın
sarısı fırça yardımıyla poğaçaların üzerine sürülerek, arzuya göre mavi haşhaş tohumu, çekirdek içi veya çörek otu
serpiştirilir. 170 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirilir. Bir bütün halinde tepsiden çıkarılarak servis edilirse çok hoş bir görünüm elde edilir.
4 yorum:
Merhabalar,
Ellerinize sağlık. Nefis görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))
Ne tatlı olmuş bunlar böyleee...;)
Bayıldım!
Ellerinize sağlık...;)
Kremalı poaçayı çok yapıyorum ama hiç nişastalı yapmadım..Farklı bir tarif,not alındı..Ellerinize sağlık,sevgiler..
Elinize sağlık gerçekten küçük olması daha güzel sevgiler
Yorum Gönder