8 Ocak 2015 Perşembe

Kremalı Lokmalık Poğaça

 
Her zaman yaptığımız poğaçaların öksüz doyuran büyüklüğünde olmasına gerek yok değil mi? Kahvaltı masasına tüm poğaçaların bir bütün halinde konulduğunu ve minik minik koparılarak yenildiğini düşünün, işte görünüm düşündüğünüz kadar şirin ve hoş oluyor :) Mis gibi poğaça kokusu evdekileri yataklarından kaldıracak % 100 eminim :)
 

Malzemeler:

- 1 adet yumurta (sarısı üstüne, beyazı içine)
- 1 adet krema (200 ml.)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı nişasta
- aldığı kadar un (yaklaşık 3-3,5 su bardağı)
- yarım çay bardağı sirke
- 1 adet kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz

İç Harcı İçin:

- 1 kase ufalanmış beyaz peynir veya rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı: Yumurtanın sarısı, poğaçaların üzerine sürülmek için ayrılarak küçük bir kaseye alınır. Poğaça hamurunu hazırlamak için; yumurtanın beyazı da dahil olmak üzere tüm malzemeler birlikte yoğurularak yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlatılır ve yağlanmış bir fırın tepsisine biririne yakın olarak dizilir. Yumurtanın sarısı fırça yardımıyla poğaçaların üzerine sürülerek, arzuya göre mavi haşhaş tohumu, çekirdek içi veya çörek otu serpiştirilir. 170 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirilir. Bir bütün halinde tepsiden çıkarılarak servis edilirse çok hoş bir görünüm elde edilir.

4 yorum:

seldanın mutfak defteri dedi ki...

Merhabalar,
Ellerinize sağlık. Nefis görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

azra dedi ki...

Ne tatlı olmuş bunlar böyleee...;)
Bayıldım!
Ellerinize sağlık...;)

Nurşen Aksoy dedi ki...

Kremalı poaçayı çok yapıyorum ama hiç nişastalı yapmadım..Farklı bir tarif,not alındı..Ellerinize sağlık,sevgiler..

Özgen dedi ki...

Elinize sağlık gerçekten küçük olması daha güzel sevgiler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...