Genelde de kızlar birbirinde toplanırken, kim neyi seviyorsa menüde herkesin sevdiği bir şey olacak şekilde ayarlama yapılır. Hatta ev sahibi “ne yapayım?” diye sorduğunda “sen bilirsin, kolayına ne geliyorsa, bir şey yapmana gerek yok” falan denir ama sonra “aslında şu olsa iyi olurdu” gibi yönlendirmelerle menü ortaya çıkar. Hatta 2-3 sene önceki her toplantının menüsünde tiramisu olunca, işin cılkını çıkartmıştık. Şimdi “aman tiramisu olmasın da” diyoruz:) Lazanyaya gelince çok sevdiğim, işin cılkı çıksa da hiç bıkmayacağım bir yemek türüdür. Çok da güzel olmuştu, Selda’nın ellerine sağlık…
Malzemeler:
- 1 kutu lazanya (Barilla olması tercihimdir, önceden haşlamak gerekmiyor)
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- 400 gr. kıyma
- 250 gr. mantar
- 1 adet domates
- 1 adet sivri biber
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- tuz ve karabiber
Beşamel Sos Malzemesi:
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 150 gr. margarin
Üst Malzemesi:
- 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Yapılışı: Beşamel sosun hazırlanması için yağ ve un kavrularak oda sıcaklığındaki süt eklenir. Karışım puding kıvamına gelince tuz ve karabiber ilave edilerek bir kenara alınır. Ayrı bir tavada ince yemeklik kıyılan soğan sıvıyağ ile kavrulur, üzerine kıyma da ilave edilerek iki malzeme kaynaşana kadar beraber kavrulur. Domates, biber, salça ve ince kıyılmış mantarlar da eklenerek pişirilir. Tüm malzeme piştiğinde tuz ve karabiber katılarak ocaktan indirilir. Yağlanmış bir fırın tepsisinin yüzeyine beşamel sostan yayılarak üzerine lazanya yaprakları yan yana dizilir. Bunların üzerine beşamel sos yayılarak, kıymalı harçtan dökülür. Tüm lazanya yaprakları bitene kadar aynı işlem tekrarlanır. En üste katına tekrar beşamel sos dökülerek üzerine kaşar peyniri rendesi serpilir. 175 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Kare şeklinde dilimleyerek sıcak sıcak dumanı tüterken servis edilir.
14 yorum:
aaaaaaaaaaa şimdü sen bunu haşlamadanmı yapıorusn ay dur bende yapıyım ..e ben aldığımda haşlamıştım....yumuşuyormu yeavrım hemen:))) cüvap ver bakım..nefis olmuş ellerine sağlık..sevgilerimle öpüyorum
SLM
lazanya harika hele kümbet pasta muhteşem olmuş canım.ellerine sağlık.
sevgilerimle...
Oooooooo harikaaaa, ellerine sağlık...
birgun bunuda dewneyecegim :) iki kez yedim ve sevdim yani cok degik ama sevdim :) dimekki yapabilirim :D ellerine saglik canim
lazanyaya bayilirim
gecen bende yapmisdim
seninkide cok lezzetli olmus
ellerine saglik
bebişim benimde ilk yaptığımda yayıldı azmı çırptın mikserle çok çırpacaksın en az 15 dakika koyulaşmazsada devam edicen çok koyulaşıyor 10 dk sonra ...acele etmicen yane...benimde bi tepsi yayılıp gitmişti ..hade tekrar dene ...yılmak yok yola devam:))))
Ellerinize sağlık nefis görünüyor lazanya.
sevgiler...
çok leziz görünüyor.en çok kıymalısını severim lazanyanın.ellerine saglık
sevgiler
ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor.
vay anam vayyy ben yokken toplanmak sizde adet haline geldi,küsecem hepinize :((
ben antalyadan gelecem bi daha ki sefere ona göre ayarlama yapın :P
Ayyy ne kadar güzel bir lezzet bu bayıldım.Arkadaşım ellerine sağlık...
Limonlummm nefis olmuş..Nasıl severim lazanyayı varya..Bi goca tepsüyüü silip süpürürüm valla..
Ellerine sağlık..
Öpüyorum..
Lazanyayı ilk tülaylarda yemiştim.Çok beğenmiştim ogünden beri de denemek istiyorum ama bir türlü fırsatım olmadı.
Ellerine sağlık seldanın..
Sevgilerimle..
slm,hepsi birbirinden lezztli olmuş belli ama ben lazanyaya vuruldum.görüşmek üzere.kekcafe
Yorum Gönder