23 Ocak 2008 Çarşamba

Lazanya

Genelde de kızlar birbirinde toplanırken, kim neyi seviyorsa menüde herkesin sevdiği bir şey olacak şekilde ayarlama yapılır. Hatta ev sahibi “ne yapayım?” diye sorduğunda “sen bilirsin, kolayına ne geliyorsa, bir şey yapmana gerek yok” falan denir ama sonra “aslında şu olsa iyi olurdu” gibi yönlendirmelerle menü ortaya çıkar. Hatta 2-3 sene önceki her toplantının menüsünde tiramisu olunca, işin cılkını çıkartmıştık. Şimdi “aman tiramisu olmasın da” diyoruz:) Lazanyaya gelince çok sevdiğim, işin cılkı çıksa da hiç bıkmayacağım bir yemek türüdür.  Çok da güzel olmuştu, Selda’nın ellerine sağlık…


Malzemeler:

- 1 kutu lazanya (Barilla olması tercihimdir, önceden haşlamak gerekmiyor)
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- 400 gr. kıyma
- 250 gr. mantar
- 1 adet domates
- 1 adet sivri biber
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- tuz ve karabiber

Beşamel Sos Malzemesi:
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 150 gr. margarin

Üst Malzemesi:

- 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi

Yapılışı: Beşamel sosun hazırlanması için yağ ve un kavrularak oda sıcaklığındaki süt eklenir. Karışım puding kıvamına gelince tuz ve karabiber ilave edilerek bir kenara alınır. Ayrı bir tavada ince yemeklik kıyılan soğan sıvıyağ ile kavrulur, üzerine kıyma da ilave edilerek iki malzeme kaynaşana kadar beraber kavrulur. Domates, biber, salça ve ince kıyılmış mantarlar da eklenerek pişirilir. Tüm malzeme piştiğinde tuz ve karabiber katılarak ocaktan indirilir. Yağlanmış bir fırın tepsisinin yüzeyine beşamel sostan yayılarak üzerine lazanya yaprakları yan yana dizilir. Bunların üzerine beşamel sos yayılarak, kıymalı harçtan dökülür. Tüm lazanya yaprakları bitene kadar aynı işlem tekrarlanır. En üste katına tekrar beşamel sos dökülerek üzerine kaşar peyniri rendesi serpilir. 175 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Kare şeklinde dilimleyerek sıcak sıcak dumanı tüterken servis edilir.

14 yorum:

Gönül dedi ki...

aaaaaaaaaaa şimdü sen bunu haşlamadanmı yapıorusn ay dur bende yapıyım ..e ben aldığımda haşlamıştım....yumuşuyormu yeavrım hemen:))) cüvap ver bakım..nefis olmuş ellerine sağlık..sevgilerimle öpüyorum

sarımutfak-hande dedi ki...

SLM
lazanya harika hele kümbet pasta muhteşem olmuş canım.ellerine sağlık.
sevgilerimle...

uygarimizlahayat dedi ki...

Oooooooo harikaaaa, ellerine sağlık...

NiNo dedi ki...

birgun bunuda dewneyecegim :) iki kez yedim ve sevdim yani cok degik ama sevdim :) dimekki yapabilirim :D ellerine saglik canim

sevimin sayfasi dedi ki...

lazanyaya bayilirim
gecen bende yapmisdim
seninkide cok lezzetli olmus
ellerine saglik

Gönül dedi ki...

bebişim benimde ilk yaptığımda yayıldı azmı çırptın mikserle çok çırpacaksın en az 15 dakika koyulaşmazsada devam edicen çok koyulaşıyor 10 dk sonra ...acele etmicen yane...benimde bi tepsi yayılıp gitmişti ..hade tekrar dene ...yılmak yok yola devam:))))

ab-ı hayat dedi ki...

Ellerinize sağlık nefis görünüyor lazanya.


sevgiler...

EZGi :)) dedi ki...

çok leziz görünüyor.en çok kıymalısını severim lazanyanın.ellerine saglık
sevgiler

Adsız dedi ki...

ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor.

Adsız dedi ki...

vay anam vayyy ben yokken toplanmak sizde adet haline geldi,küsecem hepinize :((
ben antalyadan gelecem bi daha ki sefere ona göre ayarlama yapın :P

Gönülünce Lezzetler dedi ki...

Ayyy ne kadar güzel bir lezzet bu bayıldım.Arkadaşım ellerine sağlık...

Feyza Fidan dedi ki...

Limonlummm nefis olmuş..Nasıl severim lazanyayı varya..Bi goca tepsüyüü silip süpürürüm valla..
Ellerine sağlık..
Öpüyorum..

Gulos dedi ki...

Lazanyayı ilk tülaylarda yemiştim.Çok beğenmiştim ogünden beri de denemek istiyorum ama bir türlü fırsatım olmadı.
Ellerine sağlık seldanın..
Sevgilerimle..

Şehnaz dedi ki...

slm,hepsi birbirinden lezztli olmuş belli ama ben lazanyaya vuruldum.görüşmek üzere.kekcafe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...