Geçen hafta ofiste kahvaltı fikri zihnimizde iyice yer edince, ertesi gün alelacele, kısa sürede olmasına rağmen oldukça detaylı bir kahvaltı sofrası kurduk. (Hatta öylesine memnun kaldık ki, ertesi hafta tekrarlamaya bile karar verdik :) Nişastalı kek de o günden yakaladığım bir lezzet. Öylesine hafif, öylesine kıyır-kıyır bir kek ki, pastaban olarak bile kullanabilirsiniz. Kekin hemen tarifini alıp haftasonu uyguladım, sonuç; mükemmel...
Malzemeler:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket nişasta (200 gr.)
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet şekerli vanilin
Yapılışı: Yumurtalar ve şeker, karışım bembeyaz olana kadar çırpılır. Nişasta, sıvı yağ, kabartma tozu ve vanilin de eklenerek karıştırılır. Ayrı bir yerde limonun kabuğu rendelenerek karışıma eklenir ve hiç topak kalmayana kadar tekrar karıştırılır. Yağlanmış kalıba dökülen kek karışımı, önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 30 dakika kadar pişirilir.
34 yorum:
Canım ellerine sağlık şahane gözüküyorumm bir dilim aldım çayımın yanına:))))
Mutlu pazarlar...
Canım Nevalcim nişastayla kek hiç denemedim.Ama harika görünüyor elle
rine sağlık kocaman öpüyorum..
Resimde çok hoş, ama öyle güzel anlatmışsınki denemek lazım...
Sevgiler...
Hazır çayımda elimde 1 değil 2 dilim alıyorum nefis görünüyor ellerine sağlık,Nevalcim....
güzel kokuyu alabiliyorummm
ellerine sağlık
sevgiler
canım en yakın zamanda deneyeceğim.eline sağlık
Pasta yapmak için mutlaka deneyeceğim,ellerine sağlık Nevalcim.
canım ellerine sağlık.. benim en çok sevdiğim şeylerdn biri evi saran miss gibi kek kokusudur.. nişastayı hiç kek yaparken kullanmamıştım ama keke nasıl kıtırlık verdiğini tahmin ediyorum..
sevgilerimle..
nişasta ne olaki mısır? bugday? lakin bende gecen gun bir deneme yaptım facia olduda :D:D:D
Nişastalı kek değişik olsa gerek eline sağlık canım.
İyi haftalar diliyorum ve bir dilim alıyorum.
Nişasta kekeleri dokusunu yumuşak kılıyor, pasta keki olabilecek bir kek. Ellerin dert görmesin sevgili Neval.
EXCELLENT, BEAUTIFUL...
XO, Nina
Canım değişik bir alternatif olmuş. Gerçekten merak ettim doğrusu. Tarifini aldım bile :) Resimlerin muhteşem olmuş, ismi de öyle :)
Sevgiler
harika görünüyor ellerine sağlık cnm benim
Nevalciğim,ellerine sağlık.Yumurtalarımı buzdolabıdan çıkardım,bekliyorum ılımasını.:))
çok nefis görünüyor canım,süslemene de bayıldım:)
ellerine sağlık..
bu aralar deneyeceğim limonlu kekler artıyor:)
bu kekin de nişastalı ve limonlu olması ilgimi çekti, ilk fırsatta denemek isterim, ellerine sağlık...
sevgiler...
Çok şık olmuş kekin
ellerine sağlık :)
eline saglik.. cok nefis bir gorunumu var... simdiden gu zel bir hafta diliyorum ,medinem
harika gorunuyor ellerinize saglik sizi izlemeye aldim banada buyrun;))
sevgiler
meraba az önce kek fırından çıktı ama tadı biraz değişikti.limonun kabuğu ağızda acı bi tat bırakıyo,sadece suyunu koysak olurmuki acaba,üstüde kıtır kıtır sert oldu nişastayamı bağlı acaba
Bugün limonlu keki bu tarife 1 limonun suyunu ekleyerek pisirdim ve tadı mükemmel oldu gercekten.nisastalı olması sünger gibi yumusacık olmasını sağlamıs.ailecek bayıla bayıla yedik cayla :) henüz denemeyenlere siddetle tavsiye ediyorum bu keki,kesinlikle pisman olmayacaksınız..tarif icin cok tesekkür ediyorum..gönlüne sağlık
En sevdiğim yorumlar, deneyip beğendiğini belirten yorumlar. Ne güzel denemişsiniz ve ne güzel geri dönüp değerli fikirlerinizi söylüyorsunuz. Afiyet olsun, teşekkürler...
merhaba nisasta olarak ne nisastasi kullanmalim bugday veya mısır?
Yardımcı olursaniz cok sevinirim.
Zira uzun zamandir iyi bir limonlu kek tarifi arıyorum
Merhaba canım,şimdi hemen kolları sıvadım ve nişastalı kekini yapıyorum yarın gelecek olan misafirim için İstanbulda ağırlayacağım ilk misafirim değişik kek yapmak için nişastalı limonlu kek sen bu kadar methettikten sonra mutlaka yapılmalı .Misafirime ikram edip onunda fikrini alıp sana tekrar yorum yazacağım eminim güzel olacaktır. ellerine emeklerine sağlık .
Sürpriz/Özlem
Arada 1-2 yorumda nişastanın türü soruluyor, ben kekte buğday nişastasını tercih ediyorum, daha beyaz oluyor. Bir de limon kabuğunun çok ekşilik kattığını düşünüyorsanız kabuğun miktarını azaltabilirsiniz, eğer suyunu katarsanız daha ekşi olur.
www.fullcanlitvizle.blogspot.com
bende suan pisiriyorumm. Bitsin yorumumu yazacagim. Tarifiniz icin cok tsk ederim. Evdeki malzemelerlen kolay bir kek cok tsk ederim.....
güzel
Hiç güzel olmadı taş gibi ve kupkuru bi kek oldu ne yapcam bilmiyorum yenmez de ziyan oldu gitti
Akşam çayımızın yanına yapıp kızımla yediğimiz harika hafif kolay bir kek.Çok teşekkürler.Emeğinize sağlık.
enfes hafif bir kek.kızım bayılıyor.okuldan gelirken markete uğrar malzemeyi alır bende yaparım.emeğinize sağlık
güzel paylaşım
www.indir67.blogspot.com
güzel paylaşım
www.indir67.blogspot.com
Yorum Gönder