31 Mayıs 2009 Pazar

Nişastalı Limonlu Kek

Geçen hafta ofiste kahvaltı fikri zihnimizde iyice yer edince, ertesi gün alelacele, kısa sürede olmasına rağmen oldukça detaylı bir kahvaltı sofrası kurduk. (Hatta öylesine memnun kaldık ki, ertesi hafta tekrarlamaya bile karar verdik :) Nişastalı kek de o günden yakaladığım bir lezzet. Öylesine hafif, öylesine kıyır-kıyır bir kek ki, pastaban olarak bile kullanabilirsiniz. Kekin hemen tarifini alıp haftasonu uyguladım, sonuç; mükemmel...
 
Malzemeler:

- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket nişasta (200 gr.)
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet şekerli vanilin

Yapılışı: Yumurtalar ve şeker, karışım bembeyaz olana kadar çırpılır. Nişasta, sıvı yağ, kabartma tozu ve vanilin de eklenerek karıştırılır. Ayrı bir yerde limonun kabuğu rendelenerek karışıma eklenir ve hiç topak kalmayana kadar tekrar karıştırılır. Yağlanmış kalıba dökülen kek karışımı, önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 30 dakika kadar pişirilir.

34 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

Canım ellerine sağlık şahane gözüküyorumm bir dilim aldım çayımın yanına:))))
Mutlu pazarlar...

Unknown dedi ki...

Canım Nevalcim nişastayla kek hiç denemedim.Ama harika görünüyor elle
rine sağlık kocaman öpüyorum..

Nur Vural dedi ki...

Resimde çok hoş, ama öyle güzel anlatmışsınki denemek lazım...


Sevgiler...

Seda dedi ki...

Hazır çayımda elimde 1 değil 2 dilim alıyorum nefis görünüyor ellerine sağlık,Nevalcim....

Adsız dedi ki...

güzel kokuyu alabiliyorummm

ellerine sağlık
sevgiler

aleyna dedi ki...

canım en yakın zamanda deneyeceğim.eline sağlık

pelince dedi ki...

Pasta yapmak için mutlaka deneyeceğim,ellerine sağlık Nevalcim.

gülay dedi ki...

canım ellerine sağlık.. benim en çok sevdiğim şeylerdn biri evi saran miss gibi kek kokusudur.. nişastayı hiç kek yaparken kullanmamıştım ama keke nasıl kıtırlık verdiğini tahmin ediyorum..
sevgilerimle..

zarpandit dedi ki...

nişasta ne olaki mısır? bugday? lakin bende gecen gun bir deneme yaptım facia olduda :D:D:D

boncuk mutfakta dedi ki...

Nişastalı kek değişik olsa gerek eline sağlık canım.
İyi haftalar diliyorum ve bir dilim alıyorum.

Narince dedi ki...

Nişasta kekeleri dokusunu yumuşak kılıyor, pasta keki olabilecek bir kek. Ellerin dert görmesin sevgili Neval.

Nina dedi ki...

EXCELLENT, BEAUTIFUL...
XO, Nina

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Canım değişik bir alternatif olmuş. Gerçekten merak ettim doğrusu. Tarifini aldım bile :) Resimlerin muhteşem olmuş, ismi de öyle :)
Sevgiler

sarımutfak-hande dedi ki...

harika görünüyor ellerine sağlık cnm benim

müjde dedi ki...

Nevalciğim,ellerine sağlık.Yumurtalarımı buzdolabıdan çıkardım,bekliyorum ılımasını.:))

PAPATYA PRENSES dedi ki...

çok nefis görünüyor canım,süslemene de bayıldım:)

ellerine sağlık..

Hatice dedi ki...

bu aralar deneyeceğim limonlu kekler artıyor:)
bu kekin de nişastalı ve limonlu olması ilgimi çekti, ilk fırsatta denemek isterim, ellerine sağlık...
sevgiler...

Aysultan... dedi ki...

Çok şık olmuş kekin
ellerine sağlık :)

tasarım mekani dedi ki...

eline saglik.. cok nefis bir gorunumu var... simdiden gu zel bir hafta diliyorum ,medinem

mutfaktakizaman dedi ki...

harika gorunuyor ellerinize saglik sizi izlemeye aldim banada buyrun;))
sevgiler

Adsız dedi ki...

meraba az önce kek fırından çıktı ama tadı biraz değişikti.limonun kabuğu ağızda acı bi tat bırakıyo,sadece suyunu koysak olurmuki acaba,üstüde kıtır kıtır sert oldu nişastayamı bağlı acaba

Adsız dedi ki...

Bugün limonlu keki bu tarife 1 limonun suyunu ekleyerek pisirdim ve tadı mükemmel oldu gercekten.nisastalı olması sünger gibi yumusacık olmasını sağlamıs.ailecek bayıla bayıla yedik cayla :) henüz denemeyenlere siddetle tavsiye ediyorum bu keki,kesinlikle pisman olmayacaksınız..tarif icin cok tesekkür ediyorum..gönlüne sağlık

Limonlu Kek dedi ki...

En sevdiğim yorumlar, deneyip beğendiğini belirten yorumlar. Ne güzel denemişsiniz ve ne güzel geri dönüp değerli fikirlerinizi söylüyorsunuz. Afiyet olsun, teşekkürler...

Adsız dedi ki...

merhaba nisasta olarak ne nisastasi kullanmalim bugday veya mısır?
Yardımcı olursaniz cok sevinirim.
Zira uzun zamandir iyi bir limonlu kek tarifi arıyorum

Sürpriz/Özlem dedi ki...

Merhaba canım,şimdi hemen kolları sıvadım ve nişastalı kekini yapıyorum yarın gelecek olan misafirim için İstanbulda ağırlayacağım ilk misafirim değişik kek yapmak için nişastalı limonlu kek sen bu kadar methettikten sonra mutlaka yapılmalı .Misafirime ikram edip onunda fikrini alıp sana tekrar yorum yazacağım eminim güzel olacaktır. ellerine emeklerine sağlık .
Sürpriz/Özlem

Limonlu Kek dedi ki...

Arada 1-2 yorumda nişastanın türü soruluyor, ben kekte buğday nişastasını tercih ediyorum, daha beyaz oluyor. Bir de limon kabuğunun çok ekşilik kattığını düşünüyorsanız kabuğun miktarını azaltabilirsiniz, eğer suyunu katarsanız daha ekşi olur.

aysun dedi ki...

www.fullcanlitvizle.blogspot.com

Adsız dedi ki...

bende suan pisiriyorumm. Bitsin yorumumu yazacagim. Tarifiniz icin cok tsk ederim. Evdeki malzemelerlen kolay bir kek cok tsk ederim.....

tvizle dedi ki...

güzel

Adsız dedi ki...

Hiç güzel olmadı taş gibi ve kupkuru bi kek oldu ne yapcam bilmiyorum yenmez de ziyan oldu gitti

Adsız dedi ki...

Akşam çayımızın yanına yapıp kızımla yediğimiz harika hafif kolay bir kek.Çok teşekkürler.Emeğinize sağlık.

Adsız dedi ki...

enfes hafif bir kek.kızım bayılıyor.okuldan gelirken markete uğrar malzemeyi alır bende yaparım.emeğinize sağlık

derya dedi ki...

güzel paylaşım
www.indir67.blogspot.com

derya dedi ki...

güzel paylaşım
www.indir67.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...