Krep için:
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 2 kahve fincanı un
- 1/2 kahve fincanı sıvı yağ
- 1/2 çay kaşığı tuz
İç Harcı için:
- 100 gr. kaşar peyniri
- 5-6 adet sosis
Yapılışı: Yumurtalar kırılarak çırpılır. Önce süt, daha sonra tuz ve un da katılarak hiç topak kalmayacak şekilde karıştırılır. Küçük boy bir tavaya çok az sıvı yağ dökerek orta hararetli ateş üzerine konulur. (Hatta yağı yumurta sürme fırçasıyla da sürebilirsiniz, ne kadar az yağ olursa o kadar hafif oluyor.) Tavanın dip kısmı tamamen örtülerek yuvarlak bir şekil alacak şekilde sıvı karışımdan dökülür. Tavayı salladığınızda krep hareket ediyorsa, yani artık tavaya yapışmıyorsa diğer tarafı çevrilir. Üzeri hafif kahverengi olana kadar aynı işlem tekrarlanır. Ayrı bir kapta kaşar peynirleri rendelenir ve sosisler küçük küçük doğranarak ikisi birlikte karıştırılır. Herbir krebin ortasına kaşar&sosis karışımı eşit olarak konularak zarf gibi dört yanından üzerine kapatılır ve 170 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirilir. Sıcak sıcak servis edilir.
9 yorum:
HARİKA LEZZETLER YAPIYORSUNUZ..HEP TAKİPÇİNİZİM...SEVGİLER..
canım benim ellerine saglık yine nefis olmuş afiyet bal olsun..
ellerinize sağlık çok güzel lezzetli örünüyor..
Nevalcim ellerine sağlık krepler sü
per sıcak sıcak yemesine bayılırım
öpüyorum...
Krep hemde kaşarlı harikaaa ellerine sağlık arkadaşım...
Sevgiler...
Enfes görünüyor. Ellerine sağlık
Canım çok severim ellerine sağlık....
kahvaltı için bazen farklı ne yapsam diyoruz ya bu hem hafif hemde çok pratik limonlu kekim :))
krep her zaman tam not alır,her zaman sevgiler..
Yorum Gönder